Amrit Yoga

Mina kurser
Amrit Yoga drivs av mig Jessica Amrit Eklöf. Jag är sedan år 2010 internationellt diplomerad Yoga-och meditationslärare i Kundaliniyoga samt instruktör i Medicinskyoga. Jag erbjuder yoga i Nyköping samt på Husbygård där jag bor.
Yoga är verkligen för alla, när vi tillåter en energimässig balans på alla plan aktiveras vår helt naturliga självläkande förmåga. Livet är nu!
Kundaliniyoga
Fokus ligger på andning, uthållighet och kraft.
All yoga handlar i grunden om medvetenhet. Kundaliniyoga enligt Yogi Bhajan är en kraftfull yogaform som passar de allra flesta. Den är relativt enkel att utöva och kallas också för vardagsyoga.

Ett pass i Kundaliniyoga består av sköna och enkla rörelser och kroppsställningar. Medveten andning är den röda tråden. Fokus ligger på kroppens insida med uppmärksamhet på hur det känns och vad som händer - i dig. Aktiv avslappning och meditation ingår också.

Men yoga är så mycket mer än så. En oändlig brunn av kunskap om hur du skönare kan färdas genom livet. Det är en vacker väg till balans och vitalitet, som stärker dig fysiskt, psykiskt och emotionellt.
Medicinskyoga
är en specialiserad terapeutiskgren, som är baserad på klassisk Kundaliniyoga.
Den är utvecklad av Göran Boll vid IMY, Institutet för medicinsk yoga, i Stockholm. Denna yogaform vänder sig till personer med speciella behov. Den som lär ut medicinsk yoga har även medicinsk baskompetens.

All yoga är ett verktyg för aktiv självläkning. Medicinsk yoga består av korta enkla yogapass, kombinerade med djupverkande meditation för att skapa en riktad verkan. Mätbara resultat har konstaterats för ett stort antal obalanser. Det gäller bland annat kroniska ryggproblem, stress, sömnstörningar, ADHD, Aspbergersyndrom, högtblodtryck och ätstörningar.

Sedan 2004 rehabiliteras sjukskriven personal med medicinsk yoga på arbetsplatser som Astra Zeneca och Investor. Och idag erbjuds det även som rehabilitering på hjärtintensiven vid Danderyds sjukhus. Nu kan du även ordineras yoga på din vårdcentral.
Mitt lokal
Jag bor på Husbygård, en Herrgård 2 mil norr om Nyköping. Där har jag yoga i salongen på torsdagar. På Husbygård ordnar jag även kurser och retreater.