Amrit Yoga

Mina kurser
Amrit Yoga drivs av mig Jessica Amrit Eklöf. Den yogaform som jag erbjuder passar de allra flesta. Den består av sköna och enkla rörelser som lätt kan anpassas efter dina egna förutsättningar, du kan till och med sitta på en stol om det behövs. Medveten andning är den röda tråden.

Fokus ligger på kroppens insida med uppmärksamhet på hur det känns och vad som händer - i dig. Avslappning och meditation ingår alltid.
Yoga 2021:
VT inställt tills vidare.
Amrit Yoga
Fokus ligger på andning och närvaro.
All yoga handlar i grunden om medvetenhet. Amrit yoga är mestadels inspirerad av Kundaliniyogans stora skattkista, men det finns även inslag av bön från vår kristna tradition. Yoga och meditation är verkligen för alla, när vi tillåter en energimässig balans på alla plan aktiveras vår helt naturliga självläkande förmåga.

Det viktiga är att det vi gör berör dig, och hjälper dig att vara just du fullt ut. När vi lever i det som är äkta och sant blir det en möjlighet till att slappna av på djupet. När vi låter vårt eget ljus skina blir världen en bättre plats för alla. Livet är nu!

Jag är sedan år 2010 internationellt diplomerad Yoga-och meditationslärare i Kundaliniyoga samt instruktör i Medicinskyoga. Jag har gått Svenska Kyrkans grundkurs i Vadstena och blev då även pilgrimsguide.
Pilgrimsvandra
Tack Gud, för att du skapat mig med en längtan att söka - utåt och inåt.
En pilgrim vandrar i livet genom en yttre och inre resa. Ordagrant betyder Pilgrim på latin "över fälten" alltså någon som förflyttar sig, utvecklas och vill något. På färden möter pilgrimen medvandrare, sig själv och reflekterar över sitt eget inre liv. Ibland är Guds närvara väldigt tydlig, ibland inte. Men gång på gång talar pilgrimen med Gud genom bön som ett självklart verktyg.

I alla tider har människor skapat ordning för bön, långa eller korta, invecklade eller enkla. Det är ingen tvekan om att bönen är ett djupt mänskligt behov. Efter som vi är olika som människor så har vi förmodligen också olika behov av hur bönen ska se ut. Var och en får alltså finna sitt sätt att be. Det är viktigare att vi ber än hur.

(Text ur Pilgrimes tidegärd)
Min lokal
Jag bor på Husbygård, en Herrgård 2 mil norr om Nyköping. Där har jag yoga i salongen. På Husbygård ordnar jag även kurser och retreater.