Välkommen

Hej, jag heter Jessica Amrit Eklöf

Jag älskar yoga. Yogan är en flera tusen år gammal kunskap som passar alldeles utmärkt för oss moderna människor. Att använda sig av den kunskapen tycker jag är mycket smart. Vi längtar ju alla efter att leva i balans med oss själva och med vår omgivning.

Ordet yoga betyder - att förena. Med förening menas en medvetenhet om både kropp, sinne och själ. En medvetenhet som gör att du har tillgång till hela ditt varande. Det är praktiskt.

Yoga passar verkligen alla. Ge dig själv tillåtelse att sluta ögonen, känna hur andetaget rör sig på insidan - i dig.

Välkommen!

 

» Artikel i Kropp & Hälsa 04/2015

Varför yoga?

Ett redskap för att leva lite enklare, lite skönare

Yoga är ett kraftfullt verktyg som hjälper människor att hantera vardagslivets stress och bedövande informationsflöde. Och yogans effekter är många och väldokumenterade.

Listan över positiva effekter av yogaträning kan göras lång. Muskelaturen blir uthålligare. Nervsystemet stärks, vilket bidrar till ökad stresstålighet. Matsmältningen och körtelsystemet påverkas positivt - funktioner som är nödvändiga för den som vill hålla sig frisk. En bättre jämnvikt mellan höger och vänster hjärnhalva gör att vi kan tänka mer flexibelt.

Du blir helt enkelt smidigare både fysiskt, psykiskt och emetionellt. Det får dig i sin tur att känna ökad livsglädje. Behagligt!

Om Kundaliniyoga

Fokus ligger på andning, uthållighet och kraft

Yoga är något som lockar allt fler. Det utövas massor av olika yogaformer i Sverige idag. Jag sysslar med Kundaliniyoga.

All yoga handlar i grunden om medvetenhet. Kundaliniyoga enligt Yogi Bhajan är en kraftfull yogaform som passar de allra flesta. Den är relativt enkel att utöva och kallas också för vardagsyoga.

Ett pass i Kundaliniyoga består av sköna och enkla rörelser och kroppsställningar. Medveten andning är den röda tråden. Fokus ligger på kroppens insida med uppmärksamhet på hur det känns och vad som händer - i dig. Aktiv avslappning och meditation ingår också.

Men yoga är så mycket mer än så. En oändlig brunn av kunskap om hur du skönare kan färdas genom livet. Det är en vacker väg till balans och vitalitet, som stärker dig fysiskt, psykiskt och emotionellt. Angenämnt!

Läs mer » kundaliniyogainstitutet.se

Om medicinisk yoga

Ett komplement till andra behandlingsmetoder

Medicinsk yoga är en specialiserad terapeutiskgren, som är baserad på klassisk Kundaliniyoga. Den är utvecklad av Göran Boll vid IMY, Institutet för medicinsk yoga, i Stockholm. Denna yogaform vänder sig till personer med speciella behov. Den som lär ut medicinsk yoga har även medicinsk baskompetens.

All yoga är ett verktyg för aktiv självläkning. Medicinsk yoga består av korta enkla yogapass, kombinerade med djupverkande meditation för att skapa en riktad verkan. Mätbara resultat har konstaterats för ett stort antal obalanser. Det gäller bland annat kroniska ryggproblem, stress, sömnstörningar, ADHD, Aspbergersyndrom, högtblodtryck och ätstörningar.

Sedan 2004 rehabiliteras sjukskriven personal med medicinsk yoga på arbetsplatser som Astra Zeneca och Investor. Och idag erbjuds det även som rehabilitering på hjärtintensiven vid Danderyds sjukhus. Nu kan du även ordineras yoga på din vårdcentral, respekt!

Läs mer » medicinskyoga.se

Mina yogakurser

Yoga behöver upplevas för att förstås

Yoga tränar du i din egen takt. Du lyssnar till just dina behov, möjligheter och begränsningar. Ett pass i Kundaliniyoga tar normalt 60-90 minuter. Kontakta mig så diskuterar vi om ett upplägg som kan passa dig.

Yogamadrasser, meditationskuddar och filtar finns, så varmt välkommen som du är i ett par mjuka byxor!

PROVA-PÅ vill du komma och prova så är du alltid välkommen! Hör bara av dig först, kostar 100 kr.

YOGA, GONG & SOPPA lördag den 29 december kl 15-18, pris 420 kr. Obs, föranmälan.

Vårens yoga kommer att vara på Husbygård och i Nyköping i min nya lokal på Bagaregatan nr.3.Terminen i vår är 12-13 ggr och kostar 1550 kr. Skicka ett mail för din anmälan.

Tisdagar kl 11-12, 5 ggr 550 kr vecka 4-8. Gruppen leds av Gunnel. Möjlighet till ytterligare 5 veckors period om intresse finns. Anmälan till mig.

Tisdagar kl 16.30-18.00 i Nyköping. Terminen 13 ggr 22/1-16/4.

Tisdagar kl 19-20.30 i Nyköping. Terminen 13 ggr 22/1-16/4, pris 1550 kr. Gunnel är vikarie vid 3 tillfällen.

Torsdagar kl 16.30-18 på Husbygård, ej gong. Terminen 12 ggr 10/1-4/4, pris 1550 kr.

Torsdagar kl 19-20.30, gong 50% av tillfällena. Terminen 12 ggr 10/1-4/4, pris 1550 kr.

Gruppyoga sträcker sig över en termin. En yogaform som vänder sig både till dig som är nybörjare eller har tidigare erfarenhet. Inga förkunskaper krävs då du själv anpassar yogan efter dina egna förutsättningar.

Enskildyoga kan vara nödvändigt ibland. Särskilt om du vill arbeta med en specifik problematik. Exempelvis ökad livsglädje, inre balans eller god sömn. Vi gör yoga och meditation tillsammans och du får ett pass/meditation att ta med hem. Du gör ditt program regelbundet hemma. Vanligtvis tar en träff ca 1 tim och kostar 600 kr.

Företaget kan erbjuda yoga för sina anställda som friskvård. Vi samlas på arbetsplatsen på en ostörd plats och gör ett yogapass sittande på stol. Inget ombyte krävs. Vanligtvis tar det 45-60 minuter.

Yoga promenat, Breathwalk som det heter. Det är yoga som förs ut i naturen och utövas till fots.

Tveka inte att kontakta mig om du är nyfiken och vill ha mer detaljerad information om något!

Mina yogaretreater

Ibland är det skönt att dra sig undan

Retreat innebär att vara några dagar i avskildhet och stillhet. Ett lysande tillfälle att hinna i fatt sig själv. Allt går så fort, och vi är alla en del av en stor värld full av information och kommunikation. För att klara det som krävs när vi navigerar genom livet, så behöver vi vara i god balans. Att dra sig undan några dagar är ett ypperligt tillfälle att samla ihop sig och komma ner i varv ordentligt. Målet är att uppnå en energimässig balans på alla plan: muskler, nervsystem, organ, sinnet, känslorna, själen och allt vad det innebär att vara du!

YOGARESA 2019 18/5-25/5 (yoga, cykla och vandra) och Vi reser till Javea 1 timma från Alicante i Spanien och bor på familjen Janssons personliga pensionat. Där yogar vi under barhimmel, vandrar i vacker natur, äter härig vegetarsik mat.