Välkommen

Hej, jag heter Jessica Amrit Eklöf

Jag tror på människan. Jag tror på det som Nelson Mandela sade i ett tal: – Det är vårt ljus, inte vårt mörker som skrämmer oss mest.

Min teori är att vägen till utveckling går via vår kreativitet. Genom mitt bemötande kan jag stödja andra att finna en väg in i sig själva och hitta sin egen förmåga. De verktyg jag använder är skapande verksamhet och yoga.

Välkommen!

Yogainstruktör

Yoga är kärlek

IMY

Yogan har en given plats i mitt hjärta. När vi träffades för 13 år sedan, yogan och jag, kändes det som om alla bitar föll på plats - äntligen. Jag fick en inre grundning i mig själv och det var en mäktig upplevelse.

Nu är jag själv internationellt diplomerad yoga- och meditationslärare enligt Yogi Bhajan. Utbildad vid Kundaliniyoga Institutet i Stockholm år 2008-2010. Jag har även en basmedicinsk utbildning och är instruktör i Medicinsk yoga. Stimulerande!

Medlem i SKY

Jag är medlem i SKY

» Artikel i Kropp & Hälsa 04/2015

Husbygård

Kom och arrangera

… din nästa yogaretreat/kurs på Husbygård som är en klassisk herrgård i hjärtat av Sörmland. En lugn plats lummigt inbäddad i praktfull natur. Märkta vandringsleder, naturliga promenadstigar och ett par kilometer till olika badsjöar.
Läs mer på fliken som heter Retreat!

 

Konstnär

Konst, Hyenor och lite till

Kreativitet är en viktig ingrediens i mitt liv. Så har det alltid varit. Att vara kreativ innebär att vara fantasifull och nyskapande. Det kan man vara på många olika vis. I mitt fall är det en röd tråd i livet, både i de arbeten som jag haft och i konsten.

Jag har gått på olika konstskolor och haft egen ateljé i drygt 17 år. När jag utforskar tankar och teorier så använder jag många olika uttrycksmedel, exempelvis måleri, grafik, broderi etc.

Jag har varit pedagog och haft barnkonstskola genom Folkuniversitetet under många år, samt bildlärare på Ökna Naturbruksgymnasium under 5 år. Roligt!

Behandlingsassistent

Framtidens hjältar

I mitt arbete har jag ofta mött människor. Oftast tonåringar med olika former av betéende- och/eller relationsproblematik.

Det är spännande att möta ungdomar och att vara en del i deras utveckling. Oftast. Ibland är det utmanande, och svårt.

Jag har arbetat som behandlingsassistent under 10 år på HVB Lappetorp, är utbildad i vård och behandlarrollen. Stolt!

Blogg

Yoga är kärlek - what you give, is what you get

Jag har helt plötsligt en blogg:
http://jessicaamrit.blogspot.se/ gå gärna in och läs om vad som händer i mitt liv som yogini, människa, matlagare och en modig resenär.

Kontakt

Att förändra världen

Som du säkert redan förstått så brinner jag för att förmedla dessa tekniker för hälsa och välbefinnande. Alla människor, särskilt ungdomar, har stora behov av att uttrycka sig och stärka sin självkänsla och möta sig själva. Och alla förändringar börjar på insidan, ett steg i taget.

För att citera Nelson Mandela igen: - När vi låter vårt eget ljus skina, ger vi omedvetet andra tillåtelse att göra detsamma. Genom det blir världen lite bättre, varje dag, det är min övertygelse. Absolut!

Telefon: 070-26 89 816

E-post: jessica@amrit.se

Referens

TACK för yogan idag. Har hört så många positiva kommentarer från mina arbetskamrater! Du är fantastiskt bra på att skapa trygghet och en tillåtande, omslutande atmosfär!!

Lisbeth Sommarström, Samordnare Kultur- o Fritid, Nyköpings Kommun


Jessica var bildlärare hos oss på Öknaskolan under 4 läsår 2005-2010. Hon har arbetat mycket självständigt och varit en kreativ frisk fläkt på skolan. Med enkla medel och bred materialkännedom har hon lyckats göra roliga och inspirerande bildlektioner för våra elever.

Per Fermvik, programrektor vid Ökna Naturbruksgymnasium, Tystberga

 

September 2010 tog Jessica över yogan här på Havets Källa. Hon har visat på en fin känsla och stor kreativ förmåga, för att kunna möta deltagarnas varierande förkunskaper och fysiska förmåga. Allt för att varje deltagare ska få en så positiv yogisk upplevelse som möjligt.

Susann Borg, Havets Källa, Oxelösund 

 

Aktuellt

2018-12-12

Yogamadrasser, meditationskuddar och filtar finns, så varmt välkommen som du är i ett par mjuka byxor!

PROVA-PÅ vill du komma och prova så är du alltid välkommen! Hör bara av dig först, kostar 100 kr.

YOGA, GONG & SOPPA lördag den 29 december kl 15-18, pris 420 kr. Obs, föranmälan.

Vårens yoga kommer att vara på Husbygård och i Nyköping i min nya lokal på Bagaregatan nr.3.Terminen i vår är 12-13 ggr och kostar 1550 kr. Skicka ett mail för din anmälan.

Tisdagar kl 11-12, 5 ggr 550 kr vecka 4-8. Gruppen leds av Gunnel. Möjlighet till ytterligare 5 veckors period om intresse finns. Anmälan till mig.

Tisdagar kl 16.30-18.00 i Nyköping. Terminen 13 ggr 22/1-16/4.

Tisdagar kl 19-20.30 i Nyköping. Terminen 13 ggr 22/1-16/4, pris 1550 kr. Gunnel är vikarie vid 3 tillfällen.

Torsdagar kl 16.30-18 på Husbygård, ej gong. Terminen 12 ggr 10/1-4/4, pris 1550 kr.

Torsdagar kl 19-20.30, gong 50% av tillfällena. Terminen 12 ggr 10/1-4/4, pris 1550 kr.

Tills vi ses, så önskar jag allt fint till dig och känn på andetaget som rör sig - som en våg ner i bröst och mage. Lycka!

Välkommen att kontakta mig om du är nyfiken och vill ha mer detaljerad information om något!